martes, 12 de diciembre de 2017

Eleccions a República

Campanya electoral, quina mandra! És cert que aquesta vegada és diferent  de les anteriors, tant per cóm s’ha generat, com pel seu desenvolupament i pel que s’hi juga el país.

En la seva gènesi, perquè són unes eleccions il·legítimes, en ser imposades pel president de l’Estat, que no té potestat per convocar eleccions en una Comunitat Autònoma i molt menys dissoldre el seu Parlament i empresonar u obligar a l’exili al govern legítim.

Pel seu desenvolupament, ja que es fan amb una desigualtat indecent entre els diferents candidats: alguns a la presó, altres exiliats, amb prohibicions absurdes (color groc), paraules proscrites (“llibertat”, “democràcia”, “president Puigdemont” o “consellers legítims”), amb censura en els mitjans de comunicació, amenaces i espolis patrimonials.

En aquestes condiciones un sent vergonya quan els candidats del 155 asseguren que és una gran oportunitat. ¿Quina dignitat hi hauria en una victòria amb l’adversari lligat de mans i peus? Tot i que, si es compleixen les enquestes, ni siquiera així guanyaran i la seva derrota serà total e inapel·lable.

I sobre tot pel que s’hi juga el país, que és tornar a l’únic règim legítim que ha tingut Espanya des que va començar el segle XX: la República, a la qual van violar amb una guerra indecent, després amb una dictadura i més tard amb una monarquia post-franquista.

Una monarquia que ningú va votar i que es va disfressar de demòcrata a canvi de que acceptéssim deixar-ho tot lligat i ben lligat (amnistia de crims franquistes, corona, unitat nacional i mantenir privilegis per a la casta que ha governat  durant segles), però que tant bon punt es vol canviar quelcom, mostra la seva veritable cara reprimint, empresonant, censurant, multant i espoliant.


Si Catalunya proclama la República, farà el mateix España o seguiran com fins ara? 


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPUBLICA!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario