martes, 19 de diciembre de 2017

Joves i procés

Al dinar d’empresa de Nadal han vingut també contractats externs que participen en els projectes. Sec al costat de José Luís, un madrileny que està acabant un treball de control de qualitat, de 6 mesos.

Com estem a 3 dies del 21-D es parla de la independència. Assegura que el que més li ha sorprès és la determinació de tants joves a favor del procés i es pregunta com farà Espanya per recuperar-los i si tal cosa és possible.

Li comento que aquests joves, que ara pensen en el seu futur, tenen d’escollir entre dues alternatives.

La primera suposa fer un país nou, una república de ciutadans lliures e iguals, que te en cartera 28 lleis de protecció a les persones: les que ha tombat el TC i que, en cas de desplegar-les, suposaria un nivell de benestar equiparable als països nòrdics.

A més, segons molts economistes, aquest país no sols és viable sinó que pot ser dels més rics d’Europa. El diari ABC assegura que si Catalunya tingués el concert basc tindria 20.000 M€ anuals més i crearia 200.000 llocs de treball, deixant l’atur en el 6%.

Un país de gent alegre, pacífica, imaginativa (sols cal veure com es van amagar les urnes el 1-O), amb iniciativa, solidaria (com mostra cada any La Marató) i amants de la cultura.

La segona alternativa és seguir essent súbdits d’una monarquia post-franquista, governada per una classe corrupta que ens ha arruïnat en benefici d’unes elits caciquils incapaces de crear riquesa i molt menys de compartir-la.

Un país que ha oblidat a les persones, anquilosat (la resposta sempre és “no”), sense il·lusió, sense projectes (després de 30 anys no tenim corredor Mediterrani), incapaç d’aprofitar les seves  grans potencialitats (impost al sol) i amb el major atur d’Europa.

No pretenia convèncer-lo, però em diu que si fos un d’aquests joves ho tindria clar.


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario