domingo, 24 de diciembre de 2017

Rajoy perd (català)

Feixistes irrompen a Blanquerna Madrid
Quan analitzo les opcions de Rajoy i del PP respecte a Catalunya, no trobo cap sortida honrosa pel president, per més benèvol que intento ser.

Mantenir la repressió i els 4 ostatges a la presó, sense judici, mentre alliberen als agressors de Blanquerna condemnats, no sols és mesquí, sinó que a més posa en evidencia que el PP és un partit filo feixista, a part d’un pèssim gestor i pitjor governant.

Escudar-se en que es tracta d’un tema jurídic, ja no és creïble després de que Sáenz de Santamaría presumís en un meeting, per tant en públic davant les càmeres de tot el món, que  Espanya no hi ha independència judicial i “s’escapça” per encàrrec de la Moncloa.

Menys mal que Rajoy ja ha reconegut, potser obligat per la Sra. Merkel, que parlarà amb el president de la Generalitat però ¿de què? La proposta de Puigdemont ja la coneix, i l’únic que pot intentar és endarrerir la independència amb el referèndum que vol Europa.

Acceptar un referèndum, després d’haver-lo rebutjat amb tanta vehemència, suposa una nova derrota pel president i el PP.

¿I què passarà si es convoca i hi ha un debat sobre el dilema monarquia o república? Perquè d’això es tracta, i a més hi participarà Espanya sencera, per més que el tema sigui regional. No crec que li agradi molt a una Corona que no s’ha atrevit a plantejar-lo en 40 anys.

Li queda l’opció de convocar eleccions anticipades, en les que Ciudadanos li traurà un 20 o un 30% de votants, el que suposa una mala perspectiva. Clar que si espera a acabar la legislatura, és probable que n’hi tregui molts més.

Tinc la impressió de que Rajo i el PP perden en totes les opcions. No és que m’estranyi, perquè porten 5 anys sense fer política, permetent que tots els temes es podreixin o es tanquin en fals i ara estan recollint els fruits d’aquesta deixadesa.


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario