sábado, 9 de diciembre de 2017

Guerra bruta

Confesso que mai he cregut massa en les teories conspiratives, sobre tot en un país com aquest, que no es caracteritza pels grans estrategues de llarg recorregut, sinó per polítics mediocres i agraïts de ser nomenats a dit, que no veuen més enllà del seu nas.

Per això no vaig fer cas als primers tweets, inclosos alguns del PP, que apuntaven a que la Generalitat havia posat en perill la vida dels catalans amb la declaració d’independència.

L’alarma va arribar amb la publicació, per part de la revista Interviú (núm. 2.168, del 13 al 19 de novembre), de l’article “El pla d’assalt al Parlament”, que deixava clares les intencions de l’Estat d’agafar per la força aquell edifici costés el que costés.

Això lligava amb el declarat uns dies abans, per Alfonso Guerra, assegurant que no es devia descartar enviar l’exercit a Catalunya i de la ministra De Cospedal  en recordar que el paper de les Forces Armades era la defensa de la unitat nacional.

Després van venir les declaracions de Marta Rovira i d’altres dirigents catalans, en el sentit de que l’Estat havia amenaçat amb sang i morts al carrer, que van generar la indignació estatal i van ser immediatament desmentides per Rajoy, Méndez de Vigo i el CNI.

El mateix CNI que, tres mesos després de l’atemptat a les Rambles, del 17 d’agost, ha acabat confessant, perquè ja no podia ocultar-ho més, que l’iman de Ripoll que va planificar, dissenyar i preparar l’atemptat de la Ciutat Comtal era un confident seu.

Aquesta revelació sobre l’atemptat posa en qüestió algunes coses, com les paraules del ex ministre García Margallo quan, el mes de juliol, anunciava que “a partir de la segona quinzena d’agost començaran a passar coses a Catalunya” i que encara no han estat aclarides.

El coronel Amadeo Martínez Inglés 
es va manifestar d'uniforme contra la guerra d'Irak
Però avui rebo per les xarxes socials l’article “Els morts al carrer i la guerra psicològica (1ªpart)” d’Amadeo Martínez Inglés, un ex coronel expulsat de l’Exercit espanyol pel greu delicte de pensar i tenir raó, que ara és historiador militar i escriptor, i confirma no sols les amenaces, sinó també la guerra psicològica des de mesos abans de l’1-O.

Amb això un comença a dubtar si no hi haurà quelcom de cert, perquè l’Estat espanyol ja ha practicat la guerra bruta anteriorment, en crear els GAL, que segons Martínez Inglés van nàixer el 1983 perquè el 1978 el president Suárez va descartar tal iniciativa, per la qual cosa aquest autor no dubta en qualificar de crims d’estat els 28 assassinats que van cometre. 

I si això fos veritat, un també es pregunta si algun expert no hauria d’estudiar si és estadísticament significatiu que hagin mort casi 20 persones vinculades a la trama Gurtel de corrupció, per no trobar-se amb sorpreses desagradables en el futur.


VISCA LA REPUBLICA!!! 


LLIBERTAT PRESSOS POLÍTICS!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario